Pasi spre succes
În tendințe

PASUL 3 SPRE SUCCES: FII MENTORUL CELORLALŢI

- Reclamă -

PASUL 3 SPRE SUCCES: FII MENTORUL CELORLALŢI

„Îndrumându-i pe ceilalți ne apropiem unii de alţii – depăşind generaţii, clase şi, de multe ori, rase- într-un fel care ne obligă să ne recunoaştem interdependenţa, să apreciem, cum a spus Martin Luther King JR., că «suntem prinşi într-o reţea fără scăpare a reciprocității, legați de un singur veşmânt al destinului.>>” Marc Freedman

Unul dintre secretele succesului este să-i ajutăm pe ceilalți în mod constant să-şi îndeplinească propriile ţeluri. De-a lungul propriei tale vieţi, şi tu ai fost ajutat şi consiliat de tot felul de oameni – părinţi, bunici, prieteni de familie sau profesori, colegi. Mulți oameni poate că te-au consiliat fără măcar să realizeze ceea ce făceau – au vorbit cu tine, ți-au răspuns la întrebări sau ți-au arătat cum să faci un anumit lucru. Uneori, este de ajuns să fii în prezenţa cuiva pentru a învăţa ceva important, cum ar fi să fii calm, amabil sau răbdător. A fi mentor reprezintă o modalitate importantă de a-i ajuta pe alţii şi de a te ajuta şi pe tine în acelaşi timp. Acest lucru poate lua mai multe forme.

Poți fi capabil să ajuți pe cineva care se confruntă cu provocări similare sau cu decizii de viață cu care deja te-ai confruntat. Poate că un prieten are nevoie de ajutorul tău pentru a trece peste o concediere, un divorţ sau o boală gravă. Sau poate că îi poți ajuta pe alți oameni să devină conştienţi de propriul potenţial. A fi mentor reprezintă o modalitate importantă de a-i ajuta pe alţii şi de a te ajuta şi pe tine în acelaşi timp.

 

Un mentor bun și motivat să-i ajute și pe alții să crească învață constant. Dacă ești mentor sau vrei să devii unul, un film pe care ți-l recomandăm cu drag să-l (re)vezi este The Karate Kid. Și observă-l bine pe Mr. Miyagi.

Vezi și alți pași aici : https://alexandruvijiila.ro/category/pasi-spre-succes/

Sau mă poți urmări pe Instagram https://www.instagram.com/alexandruvijiia

 

- Reclamă -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

- Reclamă -
Back to top button

Adblock Detected

Nu folosesc reclame agresive, le-am pus cu bun simț. Te rog să dezactivezi adbloker-ul de pe site-ul meu. Mulțumesc anticipat! Mă ajută să duc proiectele mai departe.