Articole
În tendințe

De ce oamenii buni ajung să fie pedepsiți și folosiți de alții în 2022?

- Reclamă -

De ce oamenii buni ajung să fie pedepsiți și folosiți de alții

Probabil de foarte multe ori ai observat că persoanele bune sunt folosite, împovărate fără milă. Nu sunt cruțate practic niciodată. Aceasta este pedeapsa pentru ipocrizie. Oamenii buni sunt ipocriți, ceea ce este un păcat. Acesta este un lucru foarte rău și poate noi nu credem așa, dar undeva sus cineva crede așa și suntem pedepsiți pe bună dreptate. Am avut un asemenea caz: m-am întâlnit cu prietenul meu, care era după tura din noapte. Arăta foarte palid și foarte obosit. I-am spus: „Arăți atât de obosit, du-te și te odihnește. Vorbim mâine!” Prietenul meu s-a uitat la mine și a zâmbit. „Ba nu! Nu sunt deloc obosit. Sunt foarte bine! Am lucrat și mai multe ore în picioare, așa că asta nu e nimic. Nu sunt obosit. Spune-mi, ce s-a întâmplat?” Aici cred că mă recunosc pe mine. Și pe mulți alți oameni, pe mulți dintre prietenii mei.

Când primesc un apel la orele trei dimineața pentru o chestiune neînsemnată și, la întrebarea: „Nu te-am trezit? Probabil dormeai?!”, eu răspund: „Nu, nu! Totul este absolut normal!” Astfel, oamenii buni sunt de acord că lor nu le este greu să facă ceva. Ei nu se simt obosiți niciodată Lor niciodată nu le este greu. Ei mereu au timp, putere, idei. Iar ceilalți nici nu-și fac griji. Ei văd că ești obosit, văd că e noapte și poate dormeai. Ei știu că-ți iau din puterile tale, doar că nu le prea pasă. Ceilalți au nevoie de ceva anume aici și acum.

Prin urmare, mereu trebuie să răspundem direct: „Da, sunt obosit! Da, dorm! Da, nu am timp! Nu, nu voi face asta! Nu, nu vreau să fac asta! Nu, nu lucrez gratis!” Știi, am îndepărtat foarte mulți oameni buni din viața mea. Oameni care, chiar și cu ultimele puteri nu au vrut să refuze cerințele șefilor, spunând că se simt bine și nu le este greu să le îndeplinească dorințele. Chiar acum se vor ridica din pat și vor face totul. Ei au fost ipocriți din cele mai bune intenții. Așa că, nu mai fiți ipocriți, distrugându-vă. Acest lucru este dificil.

Nu trebuie să faceți ceva din politețe sau din datorie. Rămâneți politicoși, dar fiți și sinceri. Ipocrizia este un păcat. A te distruge pe sine făcând cuiva pe plac este incorect

 

- Reclamă -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

- Reclamă -
Back to top button

Adblock Detected

Nu folosesc reclame agresive, le-am pus cu bun simț. Te rog să dezactivezi adbloker-ul de pe site-ul meu. Mulțumesc anticipat! Mă ajută să duc proiectele mai departe.